Gode råd til at vedligeholde din opvaskemaskine

Hvis du har en opvaskemaskine, er du muligvis vant til den bekvemmelige rutine af, at fylde den, sætte den over og få “leveret” rent køkkenservice et par timer efter. Det er helt sikkert en af de opfindelser, der har vundet indpas i mange hjem, og hvis man først har haft en opvaskemaskine i sit hjem, vil man nødigt nogensinde undvære en igen.

Det hele kører dog ikke fuldstændigt automatisk for evigt, selvom det kan virke sådan. Det er derfor en god idé at gøre sit for at vedligeholde sin opvaskemaskine, så den holder længere og generelt vasker og renser mere effektivt.

Herunder er et par gode råd til, hvordan du kan vedligeholde din opvaskemaskine:

Rens opvaskemaskinen med maskinrens

Maskinrens er en god idé at anvende en gang i mellem, ind i mellem dine normale vaske. Maskinrens kan købes i de fleste dagligvarebutikker og er ikke ret dyrt.

Når du skal bruge maskinrens, sætter du beholderen med rensevæsken ind i en top maskine og sætte vaskefunktionen på en høj temperatur. Dette gør maskinrensen allermest effektiv.

Skyl tingene af, inden du sætter dem ind

Det kan virke lidt som ekstra arbejde og spild af unødvendigt vand, men det er faktisk vigtigt, at du skyller de forskellige ting af, inden du sætter dem ind i opvaskemaskinen. Først og fremmest er det godt for dit køkkenservice, hvis du sætter din opvaskemaskine over hver anden eller tredje dag. Hvis du sætter det ned med det samme, vil madrester og fedt i dagene op til maskinvasken stå og tørre ind. Dette kan sætte sig godt fast på tallerkener, bestik, gryder osv., så det ikke bliver optimalt rent.

Men en af de vigtigste grunde til at skylle tingene af, inden et vaskeprogram, er, at de mange madrester, madfedt osv. skal ud gennem et eller flere filtre og videre ned i rørene. Både filter og rør kan med tiden blive mærket af de overskydende madrester og fedt fra maden. Dette kan sætte sig og få det til at stoppe langsomt til.

Tjek filtrene i opvaskemaskinen

I forhold til forrige afsnit, er det derfor en god idé jævnligt at tjekke diverse filtre i din opvaskemaskine. Som med filtre i andre sammenhænge, kan det også være, at filtrene i din opvaskemaskine trænger til udskiftning. Dette kan øge effektiviteten af opvasken og forlænge levetiden på din opvaskemaskine.

Hvis du ikke gør dette regelmæssigt, risikerer du, at din opvaskemaskine langsomt stopper til og mister sin funktion. I værste tilfælde kan den gå i stykker.

»

Skriv et svar